310 hectare de tutun în Teleorman

în Actualitate/Administratie/Diverse

Monica Vasilescu

tutunFermierii primesc, în această perioadă, diferența de 70 de euro pe hectar din schema unică pe suprafață aferentă anului 2014, iar în intervalul imediat următor vor intra în conturi și ajutoarele naționale tranzitorii de aproape 20 de euro pe hectar, conform celor mai recente declarații făcute de oficialii MADR.

De la conducerea APIA Teleorman am aflat că fermierilor li se acordă cuantumul SAPS, de 70,38 euro pe hectar, suplimentar față de avansul de 69 euro pe hectar. Totalul ajutoarelor naționale tranzitorii pentru culturile în teren arabil este de 19,81 euro pe hectar.

Cursul de schimb utilizat la efectuarea plăților este de 4,4102 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană, în data de 30 septembrie 2014. Totodată, pentru stimularea activității în unele sectoare cu potențial de piață, precum și pentru creșterea suprafețelor cultivate cu in și cânepă pentru fibră, hamei, tutun, sfeclă de zahăr, aceste ajutoare se suplimentează cu plăți reprezentând ajutoare naționale tranzitorii specifice, decuplate de producție, astfel: in și cânepă pentru fibră—  17,45 euro / hectar; hamei — 335,00 euro / hectar; tutun—  1.280,19 euro / hectar; sfeclă de zahăr — 84,78 euro/hectar.

În Teleorman, există nouă solicitări pentru subvenția la tutun, iar suprafața aproximativă cultivată se întinde pe 310 ha. Până la data de 15 mai, aceștia trebuie să prezinte declarația de livrare a tutunului la un procesator cu care a fost încheiat contractul.

De asemenea, APIA Teleorman informează că crescătorii de bovine şi ovine vor primi subvențiile începând cu data de 10 februarie. Până la sfârşitul acestei luni, instituția va termina centralizarea efectivelor eligibile și controlul administrativ al dosarelor.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*