liberinteleorman.ro

291 de infracțiuni de conducere fără permis și 243, sub influența alcoolului, în 2023

30 ianuarie 2024

În vederea reducerii riscului rutier și creșterii siguranței participanților la trafic, poliția teleormăneană acționează zilnic pe toate categoriile de drumuri publice, în special pe arterele aglomerate, prevenirea și combaterea accidentelor de circulație reprezentând unele dintre principalele obiective stabilite de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman.

În anul 2023, la nivelul județului Teleorman, polițiștii au constatat nu mai puțin de 291 de infracțiuni de conducere fără permis și 243 de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fiind întocmite dosare de cercetare penală, potrivit Poliției.

Exemplificăm:

În ziua de 28 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis, în cazul unui tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Peretu, care a condus un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea au oprit pentru control în trafic un autoturism condus pe DC 9, pe raza comunei Viișoara, de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Viișoara. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul indicând o valoare de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă, în ambele cauze, sub supravegherea unităților de parchet competente.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

DGASPC Teleorman ia carne de la Scornicești

Următorul articol

Licitații pentru parcări, în Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate