liberinteleorman.ro

2454 de teleormăneni sunt în izolare la domiciliu

24 martie 2020

Izolarea la domiciliu rămâne, până în prezent, cea mai eficientă metodă de limitare și prevenire a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în acest moment DSP Teleorman monitorizează pasiv 2454 de persoane, întoarse din zone de risc sau care au luat contact cu persoane infectate. Numai 15 teleormăneni se află acum într-o situație de carantină instituționalizată. Primele 7 persoane carantinate în centrele de carantină din județ au încheiat astăzi, 24 martie, perioada de 14 zile și au ajuns la casele lor. Două persoane se află internate la Spitalul din Turnu Măgurele, prezentând suspiciuni de infectare cu noul virus.

De ieri, forțele de ordine și siguranță publică au aplicat 55 de sancțiuni pentru nerespectarea prevederilor art. 5 alin. 1 din Ordonanța militară nr. 2/2020, referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-06:00. În plus, prefectul județului, Liviu Dumitrașcu recomandă teleormănenilor să nu mai încalce regulile de izolare, să respecte măsurile dispuse de autorități și să se informeze din surse oficiale.

Începând de mâine, situația se va schimba. Potrivit președintelui țării, Klaus Iohannis, forțele de ordine prezente în teren vor fi sprijinite și de armată, astfel încât populația să respecte izolarea la domiciliu atât pe timp de noapte, cât și de zi. Respectarea cu strictețe a regulilor izolării ar putea duce, în cele din urmă, la scurtarea acestei perioade dificile pentru toată lumea. Solidaritatea și altruismul sunt, în acest moment, esențiale pentru terminarea cât mai rapidă a unei crize care macină acum întreaga țară și care poate avea urmări economice grave pe termen lung.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Drumuri închise în Teleorman din cauza viscolului

Următorul articol

4 ambulanțe au avut astăzi nevoie de ajutor pentru a ajunge la bolnavi

Cele mai recente articole de Administratie