17780 doze de vaccin antigripal sezonier în Teleorman

în Actualitate

Anul acesta, Ministerul Sănătății va achiziționa peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.  

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat pentru această perioadă.

Vaccinarea antigripală va debuta in luna decembrie, pentru sezonul 2017-2018. Pentru asigurarea imunizarii antigripale a persoanelor din grupele de risc, Directia de Sanatate Publica Teleorman a primit repartitie pentru cantitatea de 17780  doze  de vaccin antigripal sezonier. Directia de Sanatate Publica Teleorman informeaza toti medicii de familie ca vor primi repartitie si vor fi anuntati sa se prezinte pentru ridicarea vaccinului, conform procedurilor. Grupele de risc sunt:

-personalul medical de ingrijire si asistenta sociala;

-gravidele;

-bolnavii cronici;

-batranii>65 de ani;

Medicii de familie vor primi vaccinul antigripal in functie de cantitatatile alocate de Ministerul Sanatatii, anunță biroul de presă al DSP Teleorman.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*