liberinteleorman.ro

17780 doze de vaccin antigripal sezonier în Teleorman

5 decembrie 2017

Anul acesta, Ministerul Sănătății va achiziționa peste 1 milion de doze de vaccin gripal sezonier, dublu față de anul trecut, astfel încât să asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane aflate în grupele de risc.  

Conform ultimelor date furnizate de către Institutul de Sănătate Publică, pe teritoriul României nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, morbiditatea prin infecții respiratorii acute încadrându-se în intervalul așteptat pentru această perioadă.

Vaccinarea antigripală va debuta in luna decembrie, pentru sezonul 2017-2018. Pentru asigurarea imunizarii antigripale a persoanelor din grupele de risc, Directia de Sanatate Publica Teleorman a primit repartitie pentru cantitatea de 17780  doze  de vaccin antigripal sezonier. Directia de Sanatate Publica Teleorman informeaza toti medicii de familie ca vor primi repartitie si vor fi anuntati sa se prezinte pentru ridicarea vaccinului, conform procedurilor. Grupele de risc sunt:

-personalul medical de ingrijire si asistenta sociala;

-gravidele;

-bolnavii cronici;

-batranii>65 de ani;

Medicii de familie vor primi vaccinul antigripal in functie de cantitatatile alocate de Ministerul Sanatatii, anunță biroul de presă al DSP Teleorman.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Profesoara bătută de elevi în clasă nu dorește să facă plângere. Valeria Gherghe: „Ea crede că elevii clasei respective nu o suportă, dar refuză să ne spună de la ce a început conflictul…”

Următorul articol

Profesoara de la Poroschia, amenințată? Dosar penal pentru cei trei elevi bătăuși….

Cele mai recente articole de Actualitate