liberinteleorman.ro

Victor Drăgușin: ”Mie mi s-a dublat salariul”

Monica Vasilescu

Astăzi, Consiliul Local al municipiului Alexandria a votat, pe lângă alte 20 de proiecte, și majorările salariale. După cum se poate observa în fotocopiile atașate, conducătorii din primărie au cedat ispitei oferite de legea PSD, făcută pentru ei, și au găsit resurse să-și stabilească niște venituri cu mult peste nivelul județului Teleorman. Bani mai mulți primesc, în special, șefii. Ca urmare, primarul Victor Drăgușin a declarat, la discuțiile pe proiect, că va avea, de luna viitoare, bani de două ori mai mulți. ”Mie mi s-a dublat salariul. Un primar are, în momentul de față, 9100 lei bani în mână, un viceprimar 8100 lei. (…) Eu le-am explicat colegilor, ne-am întâlnit și cu sindicatele, lucrurile sunt lămurite aci, între noi, nu am sesizat să fie disensiuni. O să facem și o evaluare, numărul de plângeri ale populației va contribui negativ și modul în care își răspund unul altuia între compartimente, la diverse solicitări funcționale. Aceste lucruri nu au legătură cu proiectul de hotărâre. Deci, vor fi extrem de atent urmăriți atât de către mine, cât și de către colegii mei viceprimari și administratorul public…” – Victor Drăgușin.

Consilierul local Florin Titirișcă și-a arătat dezacordul față de hotărârea de a lăsa consiliilor locale să decidă dacă măresc sau nu salariile și l-a întrebat pe primar dacă bugetul local va putea suporta suma aceasta și în viitor, iar răspunsul a fost afirmativ. El s-a referit și la unele concedieri care ar putea avea loc, iar Victor Drăgușin nu a negat aspectul, dar a completat că întâi se va face o evaluare și apoi se va lua o decizie în acest sens. Până vom vedea funcționari urmăriți și puși la punct de Drăgușin (cum ar fi aceia aduși de la partid, nu oamenii care muncesc fără a avea spatele asigurat de culoarea roșu), vă invităm să analizăm împreună anexele cu salariile actuale, după votul de astăzi. Menționăm că fericiții deținători ai unui salariu mai mare vor intra în posesia lui din august, lună în care primarul și ai lui vor avea leafa dublă.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Parcare gratuită, doar la sediul PSD Teleorman!

Următorul articol

Sunt ales, dar mă (t)ratez! Adrian Bădulescu, detașat la Consiliul Județean Teleorman

Cele mai recente articole de Actualitatea politică