14 Motive pentru a învăța limba germană

în Actualitate

Mulți dintre noi se întreabă dacă este atât de greu pe cât se spune să înveți limba germană?

Ei bine, limba germană nu este o limba imposibil de învățat. Practic în procesul de învățare al oricărei limbi ai nevoie de o anumită perioadă de timp, de o structură a planului de învățare pe care să o respecți pe tot parcursul procesului.

Cu siguranță vei avea nevoie de motivație și de o perioada de lucru și de dedicare. Dacă această perioadă de început în învățarea unei limbi te face să te simți un pic confuz, am pregătit pentru tine câteva motive bine documentate pentru a învață limba germană.

 1. Germania este al doilea cel mai mare exportator din lume
 2. În Germania se afla un număr considerabil de corporații importante din întreagă lume
 3. Economia Germaniei se clasează pe locul 1 în Europa și pe locul 4 în întreagă lume.
 4. Economia Germaniei este comparabilă cu cea a tuturor țărilor vorbitoare de limba spaniolă din lume combinate.
 5. Germana are cel mai ridicat număr de vorbitori nativi din întregul continent European, mult mai mult decât engleza, spaniola sau franceza.
 6. Ideea că toți nemții vorbesc engleză oricum este un mit
 7. Germanii sunt lideri în întreagă lume în ceea ce privește ingineria
 8. Din toate cele trei tari vorbitoare de limba germană există 22 de Premii Nobel în fizică, 30 în chimie și 25 în Medicină
 9. Unii dintre cei mai relevanți regizori de film din secolul 20 sunt vorbitori de limba germană. Aici vorbim de nume precum Fritz Lang, Rainer Werner, Wim Wenders, Billy Wilder și Ernst Lubitsch.
 10. Limba germană și limba engleză sunt mai asemănătoare decât par la prima vedere. Multe cuvinte din limba germană suna sau au echivalente în limba engleză. Aici vorbim de cuvinte precum:
 11. Buch (germană) = book (engleză) ,
 12. Hand (germană) = hand (engleză) ,
 13. Mutter (germană) = mother (engleză) ,
 14. kommen (germană) = to come (engleză) ,
 15. blau (germană) = blue (engleză).
 1. Germana este limba lui Goethe, Marx, Nietzsche, Kafka, Mann, Brecht, Grass, Mozart, Bach, Beethoven, Schubert, Brahms, Schumann, Wagner, Mahler, Schoenberg, Freud, Weber, Einstein, Heisenberg, Kant, Hegel și Heidegger. Toți aceștia au vorbit și au scris germană.
 2. Germana este a doua cea mai folosita limbă din domeniul științific din lume
 3. 18% din cărțile publicate în întreagă lume sunt scrise în limba germană
 4. Multe dintre cele mai importante opere de filosofie, literatură, muzică, istoria artei, teologie, psihologie, chimie, fizică, inginerie și medicină din lumea occidentală sunt scrise în limba germană.

La Centrul Gutenberg am dezvoltat o serie de cursuri în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite nivele lingvistice, în cadrul a două inițiative complementare:

Centrul Gutenberg (www.invatagermana.ro) – cursuri de limba germană pentru adulți și companii și Didacto (www.didacto.ro) – cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

Limba germană pentru adulți se învață garantat la Centrul Gutenberg

Centrul Gutenberg (www.invatagermana.ro) organizează atât cursuri clasice, care se axează pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene, cât și cursuri conversaționale, unde ai posibilitatea de a-ți exersa cunoștințele cu un vorbitor nativ de limba germană.

Această inițiativă pentru adulți, își propune să sprijine prin cursuri online și resurse educaționale toate persoanele care vor să învețe germană, oferind o experiență de învățare completă și interactivă și rezultatele se văd: peste 400 de cursanți absolvenți.

Limba germană pentru copii se învață la Centrul Didacto

Didacto (www.didacto.ro) este dedicat învățării limbii germane pentru cei mici, și își propune să ofere copiilor experiențe educaționale calitative, online și offline.

Cu siguranță îți dorești tot ce este mai bun pentru copilul tău și viitorul lui, de aceea organizăm activități în limba germană unde folosim tehnici de dezvoltare personală axate pe mentalitatea de creștere, ca tu să ai un copil inteligent, echilibrat și dezvoltat armonios!

Activitățile online sunt cursurile de limba germană și atelierele conversaționale în limba germană, destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8-14 ani, cu orice nivel de germană (începător, intermediar și avansat).

De asemenea, există posibilitatea de a testa prin sesiuni gratuite demonstrative care este modul de desfășurare, dinamica grupului și metodele de predare.

Pe lângă activitățile online, vara și iarna ne întâlnim și offline cu copiii, la taberele de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, tabere care au tematici diverse.

Vă invităm în comunitatea Gutenberg, accesând site-urile noastre, să învățăm împreună limba germană!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*