17, august, 2017
Breaking News:

Supă vieneză de cartofi

Elmira Vladu

reteta 15

Toamna începe să îşi intre pe deplin în drepturi, ziua este mai scurtă, iar temperatura uşor, uşor scade. Aşadar m-am gândit să vă propun o reţetă interesantă de supă originară din Austria, aceasta provine de la Arhiducesa Maria Magdalena a Austriei, care se se serveşte fierbinte! Este pentru 8-10 persoane.

Ingrediente:
1 kg cartofi, 1 fir de praz (mare), 3 morcovi, 100 g de ţelină, 2 cepe, 50 g unt, 250 g ciuperci (de orice fel), 125 g smântână, 1 litru zeamă de legume sau pui (consomme), 1 legătura de pătrunjel, 1 legătură de tarhon, sare şi piper după gust.

Mod de preparare:
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi în cubuleţe cartofii şi legumele. În continuare, într-o oală mare, căliţi ceapa în puţin unt, apoi adăugaţi două treimi din cartofi şi toate legumele, mai puţin ciupercile. Turnaţi un litru de consomme şi fierbeţi până când legumele sunt bine fierte. După ce totul a fiert, îndepărtaţi oala de pe foc. Treceţi compoziţia printr-un mixer sau printr-o strecurătoare fină, sfărâmând-o cu spatele unei linguri de lemn. Fierbeţi restul cartofilor într-o altă oală cu apă şi sare. Puneţi într-o tigaie untul rămas şi căliţi ciupercile tăiate felii. Adăugaţi restul cartofilor fierţi şi ciupercile călite peste supa-cremă. Bateţi smântâna şi incorporaţi-o uşor în supă. Fierbeţi timp de 1 minut şi jumătate şi adăugaţi tarhonul tocat. Condimentaţi după gust.

Lasă un răspuns