20, iunie, 2018
Breaking News:

Actualitatea politică

10 teleormăneni au dat o lecție de curaj celor care încă tac: „Îmi asum un mare risc protestând la Alexandria, dar m-am săturat să îmi fie frică!”

Carmen Dumitrescu Astăzi s-a protestat și la Alexandria. N-au fost mulți oameni și, în niciun caz, ei nu s-au manifestat vocal. Dar simplul fapt că zece oameni s-au întâlnit, în plină zi, în centrul reședinței județului Teleorman, cu însemne specifice protestului la vedere este un fapt care merită cel puțin semnalat, dacă nu apreciat pe deplin. Căci vorbim despre oameni ... Read More »

Răzbunarea lui Dragnea: un martor din proces este amenințat cu perspectiva concedierii din DGASPC Teleorman

Carmen Dumitrescu Despre neregulile de la DGASPC Teleorman s-a tot discutat de-a lungul ultimilor ani foarte mult, având în vedere că unul dintre protagoniștii acestei piese de prost gust este Liviu Dragnea.  Și acesta a fost, într-un fel, un lucru pozitiv, pentru că altfel lucrurile sordide care s-au întâmplat în principala instituție care are în responsabilitate categoriile vulnerabile ale județului ... Read More »

Victor Drăgușin & gașca și-au luat apartamente la capitală

Monica Vasilescu Toată Alexandria știe că, după modelul Traian Băsescu, cel care și-a dat singur casă de la stat pe vremea când era primar, Victor Drăgușin al Alexandriei a luat în concesiune un teren intravilan, pe 49 de ani, pentru care plătește o sumă modică, iar locuința i se ”învârte după soare”. Totuși, ca orice edil care se respectă, primarul ... Read More »

Trei primari din Teleorman sunt menținuți abuziv în funcție

Carmen Dumitrescu În Teleorman, legea se aplică numai celor care nu fac parte din partidul unic. Restul au libertate absolută de a trece peste hotărâri judecătorești, peste norme, peste bun simț. Și asta fără nicio consecință, pentru că totul este trecut cu vederea, foarte convenabil, de la Centru. Deputatul PNL, Mara Calista, a încercat, totuși să facă un demers în ... Read More »

Confruntare la CNCD între fina primarului Drăgușin și o parte dintre teleormănenii reclamați pentru comentarii pe Facebook

Carmen Dumitrescu În cursul zilei de astăzi și în timpul programului de lucru, fina primarului Alexandriei, Cristina Teodorescu, s-a prezentat la sediul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, pentru a se confrunta cu persoanele care au comentat în termeni ireverențioși la adresa ei pe Facebook. Asta probabil pentru că atribuțiile de polițist local sunt nesemnificative în fața nevoii de a rezolva ... Read More »

Acuzații grave la adresa DGASPC Teleorman: instituția unde se vând și se cumpără copii, iar donațiile devin șpăgi

Carmen Dumitrescu Despre DGASPC Teleorman se cunosc public doar chestiuni legate de procesul lui Liviu Dragnea. Printre altele, se știe că acolo e o pepinieră de cadre a PSD Teleorman și că au existat cazuri în care oamenii plătiți din banii statului lucrau, de fapt, la partid. Dar adevăratele drame care se petrec acolo n-au constituit decât foarte rar subiectul ... Read More »

La Zimnicea s-a semnat împotriva penalilor… în liniște

Carmen Dumitrescu A strânge semnături pentru împiedicarea oamenilor cu probleme penale să ocupe funcții publice în Teleorman e o încercare grea. Așteptările sunt scăzute în privința modului în care oamenii acestor locuri ar reacționa la o inițiativă care își propune să devină literă de lege. O lege care ar opri masacrul administrativ și corupția cronică din societatea în care trăim. ... Read More »

Fina primarului Drăgușin o comite din nou: Cristina Teodorescu încalcă statutul funcționarului „pubic”

Carmen Dumitrescu Fina primarului Alexandriei, Cristina Teodorescu, și-a câștigat cu adevărat celebritatea pe care o merită nu după ce ziarul Liber în Teleorman a dezvăluit cum aceasta se îngrașă din bani publici, ci după ce a făcut plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării împotriva mai multor teleormăneni care au îndrăznit să ia în derâdere pe Facebook nepotismul din Primăria ... Read More »

Să râdem cu PSD Teleorman: KWI coordonează un ”sistem represiv de miliție politică”

Monica Vasilescu Nu știm cine mai scrie comunicatele Organizației PSD Teleorman de când jurnaliștii ziarului Liber în Teleorman nu mai au acces la evenimentele partidului unic, dar putem remarca stilul primitiv de exprimare al celui care a ticluit cel mai recent text public. Pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat din TR, a apărut zilele trecute un mesaj de ... Read More »

Mai mulți teleormăneni au primit citații din partea CNCD pentru că au jignit-o pe fina lui Drăgușin pe Facebook

Carmen Dumitrescu Un număr important de persoane care au comentat pe Facebook în dreptul unor articole de presă, legate de felul în care finii primarului Victor Drăgușin se îmbogățesc din bani publici, au primit astăzi citații din partea Consiliului Național de Combatere a Discriminării. Cei în cauză, destul de numeroși înțelegem, au fost chemați la începutul lunii iunie la București, ... Read More »