20, februarie, 2018
Breaking News:

Actualitate

Accident rutier cu o victimă la Călmățuiu de Sus

Potrivit ISU Teleorman, astazi, la ora 14.27, pe numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, pompierii militari rosioreni au fost alertati de producerea unui accident rutier cu o victima, pe raza localitatii Calmatuiu de Sus. La fata locului au ajuns rapid doua echipaje de interventie, unul din cadrul Detasamentului de Pompieri Rosiorii de Vede, cu o autospeciala de descarcerare si ... Read More »

Revărsări ale râului Câlniștea, în localitatea Drăgănești Vlașca

Urmare a precipitațiilor abundente din ultima perioadă, râul Câlniștea s-a revărsat și a inundat 27 de curți/grădini, 9 anexe gospodărești, baza sportivă a Școlii Gimnaziale Drăgănești Vlașca, aproximativ 400 m de străzi comunale și cca. 6 ha de terenuri arabile. Pentru gestionarea acestei situații de urgență, în cursul zilei de ieri a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență ... Read More »

Admitere la Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova

120 de locuri  pentru anul școlar 2018 – 2019  la Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova Activităţile de selecţie, recrutare şi admitere pentru Colegiul Național Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova se desfăşoară astfel: Recrutarea candidaţilor Persoanele interesate trebuie să se prezinte  la Centrul  Militar din judeţul  în care domiciliază. Data limită pentru finalizarea dosarelor de candidat, la Birourile Informare ... Read More »

Profesoara de matematică a Școlii „Mihai Viteazul” răspunde acuzațiilor formulate de părinții care susțin că ar condiționa notele elevilor de prezența la meditații

 Carmen Dumitrescu Acuzațiile unor părinți au atras recent atenția asupra unei situații destul de comune în mediul educațional autohton: tratamentul preferențial al elevilor în funcție de participarea la meditații. Degetul, însă, a fost îndreptat asupra unui singur cadru didactic, deși din ceea ce noi auzim, numărul celor care procedează astfel e semnificativ la nivelul multor instituții de învățământ din județ. ... Read More »

Scene șocante pe străzile Alexandriei: o elevă și-a lovit o colegă cu pumnii și picioarele minute în șir. Nimeni n-a intervenit…

Carmen Dumitrescu Scenele de violență ai căror protagoniști sunt elevii devin deja un fel de normalitate. Și totuși, evenimentul petrecut marți, în plină stradă, în Alexandria are toate elementele necesare pentru a ne provoca silă și revoltă. Povestea e banală și spune multe despre lipsa de educație a două copile, pe care părinții n-au știut să le crească în vitutea ... Read More »

Un milion de lei doar pentru dărâmarea stadionului din Alexandria

Monica Vasilescu Pe ce mai cheltuie Victor Drăgușin banii alexăndrenilor? După cum toată țara știe, mai marii României noastre au aprobat construirea unui stadion de fotbal în Alexandria, în cadrul unei investiții care poate depăși 12 milioane de euro (55 de milioane de lei), deși în Alexandria se joacă orice, numai sportul rege nu răzbate. Read More »

Momentul Unirii, marcat prin activități educative la Colegiul Național Al. D. Ghica

După activitățile desfășurate cu ocazia Zilei Culturii Naționale, elevii și profesorii Colegiului Național “Al. D. Ghica”Alexandria au marcat momentul Unirii de la 1859 prin câteva activități educative organizate de profesorii din catedra de limba și literatura romana, împreună cu bibliotecara liceului. Astfel, elevi ai claselor a X-a au participat la o interesanta întâlnire, în sala de lectură a bibliotecii liceului, ... Read More »

„Bronx”-ul Alexandriei va fi demolat. Romii care locuiesc acolo invocă „ura de rasă”…

Carmen Dumitrescu Imaginile care ilustrează acest articol nu sunt surprinse undeva, la periferia unui oraș nelocuit. Ci undeva aproape de centrul orașului Alexandria, locul în care se află o parte din imperiul lui Liviu Dragnea și care se bucură acum de o atenție fără precedent. Pentru localnici, locul nu e dificil de identificat. I se spune „cartierul B” și se ... Read More »

Eric are nevoie în continuare de ajutor

Monica Vasilescu Eric Mitran, un băiețel în vârstă de doi ani, suferă de o boală grea și are nevoie de ajutor. El a fost depistat cu encefalită autoimună și luptă în fiecare clipă pentru supraviețuire. În această luptă, micuțul nu are nevoie doar de resurse interne, ci și materiale, pentru a reuși să facă față tuturor intervențiilor și tratamentelor necesare. ... Read More »