17, martie, 2018
Breaking News:

Senatorul și actrița, o poveste fără happy end

stuparu 2Carmen Dumitrescu

Se spune că nenorocirile cele mai mari din viața unui bărbat au întotdeauna legătură cu o femeie. Noi nu confirmăm această ipoteză, dar o face Timotei Stuparu în locul nostru, pentru că, iată, e posibil ca senatorul de Teleorman să-și încheie cariera politică cu o mare pată la dosar. Păcat de faptul că dintre toți politicienii teleormăneni, Stuparu reușise să se evidențieze prin înțelepciune, autoritate și demnitate. Dar păcatul e tot al lui, așa cum tot a lui e și vina de a fi tratat cu neseriozitate o chestiune destul de delicată. Povestea e simplă și toată țara o știe: Stuparu a fost trimis în judecată pentru faptul că ar fi angajat la cabinetul său parlamentar o domnișoară, încasându-i salariul în mod fraudulos. Evident că s-a făcut din țânțar armăsar. Pentru că o fraudă de 1.600 de lei, contravaloarea celor două luni de activitate ale domnișoarei, nu constituie o miză nici pentru săraci, darămite pentru destul de înstăritul senator de Teleorman. Dar pata rămâne, la fel ca și povestea nespusă din spate, o poveste care va conta în evaluarea carierei lui Stuparu în anii ce vor urma. Evident, senatorul a organizat o conferință de presă în cursul zilei de 29 octombrie, conferință în cadrul căreia și-a spus punctul de vedere. Fie vorba între noi, a fost pentru prima dată în viața politică a lui Stuparu, când n-a mai avut cuvintele la el. Și nici puterea de convingere de altădată. Tocmai asta ne-a determinat să săpăm în poveste, pentru a o descoperi pe domnișoara de la care i s-a tras finalul trist lui Stuparu.

Ei bine, domnișoara în cauză nu este vreo anonimă cu chip angelic, așa cum ne așteptam. Evident, chipul angelic există, dar interesant e faptul că aceasta este actriță, scriitoare și poetă, absolventă a Universității București, a Universității Naționale de Regie și Film București și masterand în studii religioase. Studiindu-i o parte dintre poezii, constatăm că talentul e acolo unde trebuie să fie, la fel ca și frumusețea. Și atunci ne întrebăm de ce avea nevoie această Isabella Drăghici de un loc de muncă la Senat, plătit cu 800 de lei pe lună? Nu de alta, dar actrița nu are nici aspectul, și nici nevoile financiare ale vreunei teleormănence sărace, care s-ar fi bucurat de o oportunitate de acest fel din partea lui Stuparu. Pentru că fata e din Constanța și, potrivit senatorului, a cunoscut-o în urma Festivalului “Marin Preda”, la care domnișoara a participat. Povestea lui Stuparu, expusă în conferința de presă, n-a fost nici pe departe credibilă. Pentru că se simte, de departe, o explicație secundară, dar esențială, care ar lămuri întregul context. La prima vedere, se pare că cineva “i-a copt-o”. Pentru noi, asta e mai mult decât evident. Ce ne-ar interesa cu adevărat ar fi ca Stuparu să aibă bărbăția de a recunoaște și de ce i se întâmplă toate astea…

 

3 comments

  1. Domnișoara Drăghici M. Elena Isabella este nu numai talentată, a ocupat locul II, plus premiul revistei „Bucureștiul literar și artistic”, la ediţia a XIII-a a Festivalului Naţional de Literatură “Marin Preda”, desfăşurat în perioada 11 octombrie 2012 – 12 octombrie 2012, la Alexandria și la Siliștea-Gumești, dar este și deșteaptă, ceea ce n-a intuit senatorul abonat la demnități publice de 25 de ani!, fiind și doctorandă, din septembrie 2013, la Facultatea de Filosofie din București, forma Buget, colegă cu Patapievici D. Roman Horia, admis pe locul cu Taxă, amândoi obținând nota 10!
    Sunt multe întrebări la care trebuie să răspundă senatorul ”milos”, DAR DE CE A CONFUNDAT BUZUNARELE?!

  2. Tare de tot.Cred ca ii si sopteste la examene domnului Patapievici.Sa aiba grija sa nu o plagieze.

  3. Frumoasa fotografie. numai ca Senatorul trebuia prezentat si el in pantaloni scurti si un tricou mulat cu bicepsi

Lasă un răspuns