liberinteleorman.ro

Happy Cuza Alexandria – voluntar activ în comunitate!

25 noiembrie 2015

_DSC0256Începând cu luna septembrie, la Colegiul Național Al. I. Cuza Alexandria, se derulează un proiect de acțiune comunitară, implementat de o echipă de 5 elevi voluntari de clasa a XI a care au participat la tabara de formare a voluntarilor Fii voluntar pentru comunitatea ta!, împreună cu doamna profesor Florina Vasilescu.

Proiectul Prietenul de lângă tine! se adresează unui număr de 40 de elevi din ciclul primar, de la Școala Gimnazială Nr. 6 Alexandria și de la Școala Gimnazială Al. Colfescu Alexandria, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, cu care elevii voluntari de liceul nostru desfășoară lunar activități recreative organizate sub forma unor ateliere tematice: desen, abilități practice, lectură, mișcare, joc și animație.

Partenerii proiectului sunt ISJ Teleorman și CJRAE Teleorman, prin coordonatorul județean SNAC și consilierul psihopedagogic, care vor participa la ședințe de lucru ale voluntarilor, sau la nevoie, în activitățile cu elevii din grupul-țintă.

Echipa inițiatoare a proiectului, alcătuită din elevii Bîrleanu Valentin, Ciobanu Mădălina, Ricu Marieana, Rotaru Andreea și Stoian Marius, a reușit să împărtășească experința din tabară de formare unui număr considerabil de elevi ai claselor IX-XI din liceu, care au dorit să se implice în acțiuni de voluntariat, participând activ la ședințele săptămânale, programate în fiecare miercuri, între 18.00-20.00, La Colegiul Național Al. I. Cuza Alexandria. La aceste întâlniri de lucru sunt prezenți în mod constant între 30 și 35 de elevi care consideră voluntariatul o formă activă de dezvoltare pesonală și o oportunitate de a demonstra că exemplele de bună practică pot schimba atitudinea celor din jur.

În luna noiembrie, pe lângă activitatea recreativă desfășurată cu elevii din cele două școli gimnaziale, intitulată Un dovleac…cu stil!, elevii voluntari s-au implicat activ în acțiunea de donarea a fructelor și a legumelor, demers cuprins în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară.

Toate activitățile care vor avea loc până în luna februarie 2016, cu posibilitatea de a se prelungi până la sfârșitul anului școlar în curs, urmăresc asigurarea unui minim de confort emoțional pentru micii prieteni, cărora lipsa pentru o perioadă mai lungă sau mai scurtă a părinților le poate crea stări de tristețe, însingurare, anixietate și chiar depresii.

Sperăm că exemplul nostru va fi bine privit de comunitate și va constitui un ajutor pentru copiii de ale căror suflete nevinovate deja ne simțim legați, declară prof. Vasilescu Florina.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Un sfat:evitati pe cat posibil sa mai promovati persoane intrigante ,lipsite de etica si discernământ precum domnișoara Vasilescu Florina.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Articolul precedent

Proiect european la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”Roșiorii de Vede

Următorul articol

ITM Teleorman a amendat fabrica de confecții din Alexandria cu 20.500 de lei

Cele mai recente articole de Actualitate