liberinteleorman.ro

De la tainele desenului la magia culorilor și formelor

13 iulie 2017

Tabara Nationala de Creatie Culorile Campiei, la a opta editie, este si in anul 2017 un spatiu cultural pentru cei mai mici si talentati artisti plastici. La varsta scolara, in aceasta tabara, copiii impartasesc experiente artistice, schimba opinii, se ofera sfaturi si se abordeaza diverse stiluri de creatie.

Intr-o atmosfera de liniste si de creatie, se experimenteaza diverse tehnici in pictura si in arta decorativa. Intr-un mod organizat, se dezvolta creativitatea, existand o baza informal educativa privind expresivitatea cromaticii, se invata acel limbaj plastic indispensabil. Natura este redata in culorile mintii, cu penelul pe panza sau carton, rezultand identitati artistice.

De ce sunt atrasi copii de o tabara de creatie? Pentru ca ea este un drum fascinant care deschide orizonturi, imaginea surprinzatoare, este o comunicare artistica a gandurilor si trairilor personale. Fiecare lucrare presupune o lectie de iubire pentru frumos si util, o izbanda in drumul spre cucerirea identitatii de artist adevarat.

Alaturi de inimosii formatori, copiii invata dansul liniilor sinusoide, al culorilor aprinse sau tacute, al ritmurilor cromatice, dinamice sau simple care pe diverse suprafete, capata sensuri si forme ce personalizeaza lucrarea.nHotarat lucru, tabara este o adevarata scoala de creatie plastica.

Tabara Nationala de Creatie Culorile Campiei

În Centrul de Agrement Dunarica s–a desfăşurat cea de-a opta editie  a Taberei Nationale de Creatie Culorile Campiei – proiect finantat de Ministerul Tineretului si Sportului si organizat de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Teleorman. Au participat elevi din Calaraşi, Dâmbovişa, Dolj si Teleorman.

Tabara Nationala de Creatie Culorile Campiei şi–a propus cultivarea imaginatiei si creativitatii copiilor si tinerilor prin lucrul cu diverse culori si material in cadrul unor ateliere de creatie.

In cadrul activitatilor taberei a fost incurajat spiritul creator al copiilor si tinerilor si vor fi trasate posibile directii de dezvoltare personala prin arta.

In programul taberei activitatile au fost cuprinse in patru ateliere specifice: 1. Pictura; 2. Origami – Quilling; 3. Impletituri din sfoara. 4. Tabloruri decorative. Participantii au primit materialele necesare pentru activitatile practice si au lucrat in grupe la fiecare atelier sub indrumarea unor cadre didactice care le-au transmis informatiile si indrumarile teoretice si practice necesare.

Pe parcursul celor sase zile de tabara se-au organizat actiuni de relaxare, distractie si educatie nonformala, de exemplu concursuri artistice, sportive, seri culturale. Nu au  lipsit, din programul copiilor si tinerilor activitati precum: inviorarea de dimineata si focul de tabara, un moment foarte asteptat de tineri.

Participantii la tabara și-au exprimat ideile si sentimentele prin imbinarea originala a diferitelor materiale si tehnici de lucru intr-un mediu care ofera o odihna activa. Acestia au relationat si interactionat prin lucrul in grupuri pe o tema data, și-au cunoscut, stimulat si afirmat potentialul artistico-plastic si au fost sensibilizati pentru frumos, pentru pastrarea si infrumusetarea mediului inconjurator, au fost descoperite talente si promovate lucrarile realizate.

Editiile precedente ale Taberei Nationale Culorile Campiei s-au bucurat de mare impact si au adus un aport important legat de contributia Directiei judetene pentru Sport si Tineret Teleorman la dezvoltarea proiectelor de educatie culturala pentru tineret la nivel national.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Tabăra Națională de Folclor Drăgaica – ediția a X-a

Următorul articol

Sportivul Răzvan Szabo a câștigat cea mai importantă bătălie: cea cu sine însuși – Drumul din Alexandria la Thassos în 24 de ore… pe bicicletă!

Cele mai recente articole de Actualitate