14, decembrie, 2017
Breaking News:

Comunicat de presă

pmpMişcarea Populară este singurul partid care acceptă şi susţine revendicările exprimate la recentele manifestaţii. Mişcarea Populară priveşte cerinţele exprimate la recentele manifestaţii ca fiind mugurii unei democraţii participative autentice, obiectiv spre care trebuie să tindă şi România. Mişcarea Populară a iniţiat şi desfăşoară în continuare acţiuni în susţinerea şi realizarea acestor cereri justificate.

1. 300 de parlamentari. Este şi o solicitare a unei largi majorităţi a populaţiei la referendumul din 2009.

Mişcarea Populară a depus la Parlament, prin parlamentarii săi, o iniţiativă legislativă de modificare a Legii Alegerilor Legislative care propune 100 de senatori şi 200 de deputaţi în viitorul Parlament.

Birourile permanente ale celor două Camere ale Parlamentului nu au demarat procedurile de avizare şi votare a acestei iniţiative legislative.

2. Alegerea primarilor în două tururi de scrutin

Este o altă solicitare a manifestanţilor din toată ţara.

Mişcarea Populară a depus la Parlament o altă iniţiativă legislativă prin care cere modificarea Legii Alegerilor Locale astfel încât alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin. Se respectă astfel principiul sacru al democraţiei, pentru aleşii de asemenea importanţă votul să fie de 50% plus unu, şi nu 12-18 sau 20%.

3. Reînnoirea clasei politice

Mişcarea Populară înţelege criza de încredere profundă, prăpastia creată între populaţie şi actuala clasă politică.

85% dintre membrii şi conducerea Mişcării Populare sunt oameni noi, care n-au mai făcut politică, în general oameni tineri, care să înlocuiască actuala clasă politică.

Avem politicieni aflaţi în funcţii de 25 de ani, tributari reflexelor căpătate în timpul comunismului.

4. Depolitizarea instituţiilor statului

Principala cauză a lipsei de eficienţă şi de modernizare a institutiior statului o constituie numirea la conducerea lor a politrucilor din clientela politică, fără competenţele necesare conducerii unor instituţii importante.

Educaţia ineficientă, sănătatea cu rezultate modeste, unităţile economice de stat falimentare, dar care constituie surse negre pentru finanţarea partidelor, afectează grav populaţia iar singura rezolvare o reprezintă aducerea unor profesionişti la conducerea lor.

Mişcarea Populară susţine numiri politice doar la nivelul miniştrilor şi secretarilor de stat.

5. Reforma în sănătate

Un alt domeniu în care populaţia este direct afectată.

Mişcarea Populară a depus la Parlament un proiect de Lege a Sănătăţii modern, care să conducă la eficientizarea şi creşterea calităţii actului medical.
Proiectul este în curs de avizare pe parcursul parlamentar.

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, a susţinut şi susţine în continuare, în apariţiile televizate şi declaraţiile publice, aceste iniţiative care sunt de natură să demonstreze că glasul celor care ies în stradă, al populaţiei în general, este ascultat şi respectat, ca dovadă a unei autentice democraţii participative.
Departamentul de comunicare al MP

25 noiembrie 2015

One comment

1. „Am dori să afle că singurele ”comenzi” pe care le primim provin de la oamenii de rând, pe care le executăm cu mare drag, chiar dacă nu ne luăm leafa din bani publici (precum dânsa), iar ei chiar vin cu dovezi concrete. Parol!”

Cam asa respectati voi comenzile „oamenilor de rand” ? :)) cat de penibile sunteti , umblati cu sula-n dos si va numiti virgine , dragutelor , sponsorizarile voastre se numesc comenzi politie 😉 libertatea voastra de exprimare e limitate de o simpla gandire a unor persoane cu influenta , de regula financiara , care va controleaza in permanenta 🙂 aveti libertatea de a scrie orice doriti dar nu aveti si dorinta de a vedea impartial lucrurile de aceea nu sunteti altceva decat angajate sub iluzia libertatii 🙂 dar macar aveti bunul simt si onoarea de a fi libere in exprimare atunci cand cineva va intreaba direct de cine sunteti platite si cine va ordona 🙂 e deja evident asta dar e mai corect sa recunoasteti public 🙂