liberinteleorman.ro

Abuzurile alimentare și stările de ebrietate au trimis zeci de teleormăneni pe patul de spital

29 decembrie 2014

ambulanta-zapadaCarmen Dumitrescu

Așa cum se întâmplă în fiecare an, de sărbători, teleormănenii obișnuiesc să mănânce și să consume alcool în mod excesiv. Toate aceste excese nu rămân fără urmări și astfel, o parte dintre ei, pe fondul unei imunități scăzute sau a unor abuzuri prelungite, ajung pe patul de spital chiar înainte ca mini-vacanța de iarnă să ia sfârșit.

 

Astfel, dacă în Ajunul Crăciunului și în ziua de Crăciun, solicitările populației la Ambulanță au fost mai puține decât în mod normal, în noaptea de Crăciun și a doua zi, numărul celor care au avut nevoie de îngrijire medicală a crescut semnificativ. Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Teleorman, Cristi Popescu, în intervalul 24 – 29 decembrie, medicii de pe  Ambulanță s-au prezentat la un număr de 657 de solicitări, multe dintre ele având o legătură directă cu excesele alimentare practicate de sărbători. Astfel, cu dureri abdominale și colici biliare, determinate de excesele alimentare au fost diagnosticați 89 de teleormăneni, pe al doilea loc în topul solicitărilor fiind virozele respiratorii, mai agresive anul acesta decât în cei anteriori, medicii intervenind în cazul a 54 de copii cu stări febrile și a 13 adulți cu simptome acute de viroze respiratorii.

Cu stare de ebrietate accentuată (comă alcoolică) au fost diagnosticați 6 teleormăneni, în timp ce 14 au avut nevoie de sprijin medical pentru gestionarea unor probleme psihice. Potrivit lui Cristi Popescu, “de sărbători, de obicei, depresivii se decompensează, pentru că își petrec această parte a anului singuri, așa că nu e o surpriză pentru noi faptul că în această perioadă apar mai multe cazuri de pacienți cu probleme psihice.”

În ceea ce privește persoanele fără adăpost, Serviciul Județean de Ambulanță are printre sarcini și pe aceea de a patrula zilnic și de a identifica persoane care nu au un acoperiș deasupra capului și sunt expuse riscului degerăturilor sau chiar unor situații mai grave, având în vedere faptul că meteorologii prognozează o perioadă foarte rece, din punct de vedere termic: “În această perioadă, angajații Serviciului de Ambulanță trebuie să patruleze și pentru a identifica persoanele fără adăpost. Până acum, am descoperit două cazuri în gara de la Videle, care au fost duse la Spitalul din Videle pentru îngrijiri medicale. Mai departe, nu știm ce se întâmplă cu acești oameni, însă, probabil, e sarcina primăriilor de a asigura adăposturi pentru persoanele aflate în situații defavorizate”.

În tot acest interval, personalul de la Ambulanță lucrează continuu și, în cazul în care e nevoie, angajații Serviciului sunt dispuși să suplimenteze efectivele existente, pentru a face față oricărei situații ce ar putea să apară, mai ales odată cu instituirea gerului prognozat de meteorologi pentru perioada următoare.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Nițulescu și-a luat concediu din politică. Bitanu’ i-a preluat atribuțiile temporar

Următorul articol

Victor Drăgușin va ciocni o cupă de șampanie cu alexăndrenii de Revelion

Cele mai recente articole de Actualitate